Mitä mentoroinnissa saattaa tapahtua?

Tämän julkaisun kirjoittaja on Lift Me Up:n OG-jäsen ja omien sanojensa mukaan Rautapuumien kiintiömies tuomassa vakavuutta keskusteluihin.

*******

”Mitä tehdä naiselle joka yli 5 vuoden tuntemisen jälkeen kutsuu Teemuksi vaikka passissa lukee Tuomo? On vain yksi vaihtoehto. Rekrytä tuo nainen mentoroimaan rinnallevetotyönnön tekniikassa.

Työjako on ollut selvä. Lohjalainen fysiikka- ja painonnostoguru Mirva Salmi on suunnittellut voimaohjelmani ja itse olen vastannut lajista. Mirva on tehnyt aivan timanttista työtä ja kaikki ennätykseni ovat nousseet kymmeniä kiloja vuoden aikana. Lajiin kuitenkaan voimatasojen nousu ei ole vaikuttanut tasolla mitä olisin toivonut. Siitä se ajatus lähti, että olisi hyvä saada vähän uusia ajatuksia tekniikkaan ja lajiharjoitteluun. Lähestyin Kirsiä kolmisen kuukautta ennen Haapajärven SM-kisoja, että olisiko mahdollista vähän vaihtaa ajatuksia. Tultiin nopeasti tulokseen, että jonkunlainen mentorointi/ konsultointi projektiluontoisesti voisi olla fiksua. Lähetin treenipäiväkirjan luettavaksi ja palaute oli selvä. Treenini, jotka on Denisov+Pääkkönen+Tallbacka+Sanchez- mallien rakkauden tulos on ihan jees, sopivassa suhteessa kaikkea. Sitten kuvasin videolle muutaman perustreenin edestä ja sivulta ja lähetin katseltavaksi.

Tässä tulee se Kirsin suurin vahvuus valmentajana/ mentorina. Muutokset tuli pieninä paloina hyvin perusteltuina miksi esimerkiksi jalkojen asento kannattaisi olla leveämpi jne. Long cyclessä rinnallevetoni oli semmonen perinteinen selällä repäisy ja siihen vielä lantiolla kiihdytys eteenpäin eli käytännössä jalkoja ei käytetty ollenkaan. Eipä aikaakaan kun tuli suora vihje: mitä jos kääntäisit kahvat rivessä niin, että rystyset on eteenpäin. Rehellisesti sanottuna tuo hirvitti, muutaman kerran olen tuon kanssa hassutellut ja se on ollut kamalan ja hirveän välistä. Siinä oli polvet enemmän kuin vaarassa. Hieman yritin selittää ettei kuulat mahdu mitenkään noinpäin jalkojen väliin. Tuo BS ammuttiin hyvin nopeasti alas kertomalla, että mua 20cm lyhyemmät  tekee samalla tekniikalla ilman mitään ongelmia. Olihan se alkuun aivan järkyttävän tuntuista mutta nopeasti huomasi että noin on pakko käyttää jalkoja rivessä. Pian huomasikin ettei enää raskaat treenit ollut läheskään niin raskaita ja muutos oli vain käsien asento rivessä.

SM-kisat lähestyy ja tekeminen tuntuu paremmalta kuin koskaan aikaisemmin. Kolmisen viikkoa ennen nostin 7 min testinoston, joka meni täysin nappiin. Helpoin nosto ikinä. Game Day ja kaikki meni päin helvettiä. Yritin tehdä rivessä jonkunlaista nopeuden maailmanennätystä. Sillä ryskäämisellä viimeinen sija oli täysin ansaittua. Sitä on täysin turha selitellä mitenkään kun ei nosta alkuunkaan niin kuten on treeneissä tehnyt. Kirsi kun on omalla urallaan voittanut ja hävinnyt paljon sekä ymmärtää GS-urheilijan sielunmaisemaa niin tommosen tyrimisen läpikäyminen on helppoa. Todetaan faktat ja pohditaan miten eteenpäin.

Noh, mitä tästä reilusta viidestä kuukaudesta on jäänyt käteen? Niinkin vaikea kun se on uskoa niin LC:n hinkkaaminen ei ole aina ollut kivaa. Nyt se nostamisen ilo on palautunut. Päätettiin että jatketaan yhteistyötä ja että vihreä on syksyn väri. Urheiluidoliani Timo Silakkaa lainatakseni: ”Kotiasiat on kunnossa ja urheilu tuntuu kiinnostavan.”.

Voihan peukku.