Valmennus

 

Ketä valmennan?

Valmennuksessani on ollut SM-tason nostajia sekä maajoukkueurheilijoita. Valmennukseeni ovat tervetulleita kaikki kahvakuulanostamisesta kiinnostuneet, riippumatta siitä haluaako kilpailla vai ei, sekä muiden lajien urheilijat ja kuntoilijat, jotka tarvitsevat vaihtelua tekemällä oheisharjoitteluna kahvakuulaharjoittelua.

 

valikko-valmennus2

 

Mitä valmennuksessani tapahtuu?

Alkukeskustelun ja kahvakuulaurheiluun sovellettavien fysiikkatestien jälkeen on hahmotettu “päivän kunto” sekä elämäntilanne tavoitteineen vuosisuunnitelmaa varten. Keskustelemme toki myöhemminkin. Paljon. Olen suunnitellut nostajaa parhaiten palvelevien fysiikkatestien käyttöönottoa yhteistyössä Varalan urheiluopiston kanssa, joten testauspaikka tulee olemaan Tampereella.

 

Viikottainen henkilökohtainen harjoitusohjelma on ehdoton. Kopioimalla tulee ainoastaan kopioita.

Vähintään kerran viikossa puretaan kuluneen viikon harjoitukset ja sen mukaan edetään seuraavaan viikkoon. Joskus kun esim. kilpailut ovat lähellä niin mennään päivä ja harjoitus kerrallaan. Asettamistamme tavoitteista riippuu, minkä verran esim. oheisharjoittelua viikko sisältää ja kuinka paljon fyysistä ja psyykkistä harjoittelua viikko yhteensä sisältää. Teen yhteistyötä muiden lajien valmentajien kanssa, joten valmennettava saa viimeisimmän tiedon niin ruokavaliosta kuin voimaharjoittelustakin mikäli kiinnostusta itsensä kehittämiseen löytyy. Kehonhuoltoa ja pääkoppaa unohtamatta.

 

Valmennettavani ovat aina ainutlaatuisia ihmisiä ja ymmärrän, että elämään mahtuuu onneksi todella paljon asioita, ainakin pitäisi mahtua, ja ne vaikuttavat tavoitteelliseen harjoitteluun. Kaikki on järjesteltävissä ja valmiita sapluunoita en käytä. Paitsi excel-pohjia, joita käytän vuosisuunnittelussa.

 

Mitä ja miksi valmentajana haluan?

Valmennettava opettelee harjoituspäiväkirjan täyttämisen, jollei se jo ole hallussa. Saan siitä keskustelujen ja videoiden lisäksi tarvittavat tiedot seuraavaa harjoitteluviikkoa varten.

 

Valmentaja haluaa aina luottamuksellisen valmennussuhteen, jossa kommunikointi on avointa ja vaikeaksikin koetut asiat otetaan esille. Koska muuten valmennuksesta ja valmennettavan kehittymisestä ei vaan tule yhtään mitään.

 

Etenkin, mikäli tavoitteena on maajoukkuepaikka ja optimaalinen kehittyminen urheilijana, on töitä tehtävä monta kertaa viikossa ja mm. palautumiseen satsattava. Oletko valmis priorisoimaan ja järjestämään elämäsi sen mukaan? En valmentajana halua, että urheilet tai harjoittelet pelkästään mutta etenkin kilpaurheiijan pitää ymmärtää oma panostuksensa valmennukseen.

 

Käytän suuren osan vuorokaudesta valmennettavieni eteen. Pyydän, että valmennettavani kunnioittavat tätä.

 

Tavoitteenani on valmentajana tehdä itseni lopulta tarpeettomaksi. Haluan kasvaa valmennettavan kanssa, saada elämyksiä haasteiden ja vastoinkäymisten voittamisesta. Tahdon antaa valmennettavalleni eväät pärjätä itse ja saada hänet siten toteuttamaan omaa itseään – liikkeessä ja urheilussa. Se riittää.

 

valikko-valmennus1