Eka kisasetti uuden lonkan kanssa!

Aika mahtavaa! Tein 10 minuutin tempauksen helmikuun Lift Me cupissa 10 kilon kuulalla ja toistoja kertyi 149 kappaletta.

2,5 kk oli kulunut leikkauksesta ja yli vuosi siitä kun jäin treenitauolle. Ainoastaan kun leikkauspäivä varmistui niin otin parin kuukauden voimabuustin. On auttanut hurjan paljon kuntoutumisessa kun persiissä on ollut voimaa, joten kipulääkkeillä treenaaminen oli poikkeuksellisesti hyvä juttu. Mitäpä sitä niveltä enää tarvitsi säästellä.

Kotiuduttuani pysyin salilta poissa 2 kuukautta, sen ajan opettelin kävelemään ja tein jumppaa kotona. Nyt kehoa saa taas rasittaa painoilla.

Kenen jalat?

Vaikka lonkkakivut jäivät leikkaussaliin niin kipuja on ollut kun olen yrittänyt hahmottaa miten jalat toimivat. Ensin leikkauspuolen etureisi kramppaili joka kävelyreissun jälkeen. Nyt on vuorossa vasen polvi ja takareisi. Monen vuoden kenkkaus on jättänyt jälkensä ja nyt pitää vaan olla pitkämielinen sen suhteen, että jossain vaiheessa raajat tekee taas asioita oikein. Palasin lyhennetyille työpäiville, jotka ovat auttaneet kuntoutumisessa todella paljon.

Tempauksessa ei sattunut mihinkään. Oikea jalka ei enää karannut pihtiasentoon heiluria tehdessä ja huomasin jo kevyellä kuulalla, että tekniikka oli paljon parempi. Jännitti ennen testiä tosi paljon ja huomaan, että pitää oppia luottamaan siihen, että nyt jalka kantaa eikä viiltävää kipua enää voi tulla yhtäkkiä.

En oikeen vieläkään ymmärrä tätä. Eikä ole sanoja kertomaan tunnetta, itkettää ja naurattaa vuoronperään.

Mitä nyt tapahtuu?

Jo ennen leikkausta olin yhteydessä juuri ammattivalmentajaksi valmistuneeseen Salla-Maria Ihalaiseen ja esitin suunnitelmaa siitä, miten olisin halukas tekemään taas kisatreeniä jos kaikki menee hyvin. Jätimme asian avoimeksi syksyllä. Kuntoutuminen on sujunut sen verran hyvin, että nyt alan tekemään säännöllistä treeniä ja edetään pikkuhiljaa isompiin kuuliin. Pitkä tauko kaikesta kahvakuulaan liittyvästä on tehnyt niin kropalle kuin mielellekin todella hyvää. Olen tavallaan ollut alipalautuneessa tilassa monta vuotta koska palautuminen on ollut lähinnä kivun hoitoa ja henkistä taistelua.

Tunnen itseni levänneeksi, motivoituneeksi, vahvaksi ja Terveeksi!

Entä kuinkas kävikään syksyllä ennen leikkausta?

Menin naimisiin. Kaikkea sitä voi sairaslomalla tapahtua. Olkaapa varovaisia siellä!