Vauvauutisia ja muuta kevätpörräystä

Elämä tulee yllättäen ja vauhdilla aina välillä mukaan kun tietyt asiat loksahtelee kohdalleen. Jäätävän Kuusamon Kaamosmasennuksen jälkeen ja kun maajoukkuepaikattomuus varmistui niin on tullut tilaa mahtijutuille.

Just nyt on kaikki asiat päällekkäin mutta voisin kuvailla vaikka ensin valmentajuutta: aivan mahtavaa! Olimme muutaman Rautapuuman kanssa Laukassa nostamassa, kolme Puumaa ja itsekin innostuin hetkellisesti kisaamisesta.

Minna nosti ekan kisansa rinnallevetotyöntöä 22 kiloisilla. Lavalla vietetty aika (jotain yli 5 min) yllätti minut vaikka tiesinkin, että Minna on teknisesti yksi maailman parhaista long cycle- nostajista. Tästä on hyvä rakentaa nostokuntoa lisää koska no, ei tarvii koko ajan selittää, että kuinka rive kannattaa tehdä tai jotain muuta. Minna halusi myös jälkilämpätä vielä kevyen tempauksen ja nosti 16 kilolla 10 minsaa kivasti rullaten. Se oli tärkeä nosto sillä hengitysvaikeukset aiheuttivat jokin aika sitten paljon ongelmia. Hyvä myös nähdä miten tempaus on siellä olemassa vaikka painotus on ollut tuplissa. 

Marjo. Voihan pellenenä. Huomaa, että nämä kaksi naista treenaavat kimpassa. He saavat toisiltaan todella paljon jeesiä niin tekniikkaan kuin asenteeseenkin. Valmentajan unelmia siis. Marjolla kaikki on vielä vähän jännää koska nainen on harjoitellut tuplilla vasta muutamia kertoja. Täysi aika rauhallista, teknisesti laadukasta nostamista antoi itseluottamukseen paljon uutta voimaa. 22 kilon tempaus oli myös taattua laatua vaikka toistot ovat vielä vähissä. Marjolla voi kuitenkin teettää painavaa tempausta maltilla sillä tekniikka on niin hyvää: jokainen lavaesitys on askel eteenpäin.

Marjo ja Minna.

Helillä sattui pieni varvasonnettomuus pari viikkoa sitten, joten tempaus ei murtuneilla nakeilla onnistunut. Olin itse erittäin odottavalla fiiliksellä Helin yhden käden rinnallevetotyönnön suhteen sillä SM-kisoissa debyytti oli todella raakile. Mutta, nostoon on tullut rauhallisuutta hurjasti. Voimatreeni näkyy räkkiasennossa ja allemenoissa. Oikealla puolella kinnaa ja nostaminen on pääasiassa aika huononnäköistä mutta osteopaatin hoidoilla todennäköisesti saadaan Heli suoristumaan. Normijuttuja.

Tässä Marjo ja Heli nostavat molemmat. Laukassa on kiva aina nostaa koska homma toimii. Silloin kun tehdään niin tehdään eikä ihmetellä. Tykkään.

Itse olen myös aikataulussa, nimittäin juhannuksena lähdemme Helin kanssa Milanoon WKSF- liiton MM-kilpailuihin. Nostan siellä tempauksen 24 kilolla ja tarkoitus on ensi kuun vaihteessa saada 20 kilolla vähintään sama toistomäärä kasaan yhtä rennosti kuin Laukassa 16 kilolla, jossa hain hyvää tuntumaa ja ajoitukseen tarkkuutta (175 toistoa). Sitten tiedän että painavampikin nousee jussina paremmin kuin SM-kisoissa. Treenaan lähinnä voimaa tällä hetkellä, päivitimme Powerhouse Gymin Mikon kanssa jo jalkaohjelman. Kivaa se. On se.

Ensi viikon aikana muutan toiseen kämppään koska Milanosta kotiuduttuani talouteen tulee uusi jäsen. Hetki on kulunut pikkupentuajasta mutta mikäs sen ihanampaa. Tänään ajoin kesän ekan reissun prätkällä kun toin sen kotopuolesta Tampereelle. 

Ei siis vituta mikään. Paitsi veroilmoitus.

Irlanninsusikoira neliviikkoisena.

 

videokiitos Tomi Koivisto!